|
|
Laat het witloof 10 min. koken in lichtgezouten water. Laat even uitlekken en snij in twee.Schik de witloofhelften met het snijvlak naar boven in een ovenschotel. Hol ze lichtjes uit, kruid met peper en zout en vul ze met uienkonfijt.
Schik het ardensgebraad in een ovenschotel en verdeel er 1 eetl. boter over. Schuif in de voorverwarmde oven op 200°C en laat 15 min. braden. Voeg geen zout toe; het vlees is al voldoende gezouten.
Verlaag dan de temperatuur tot 180°C en laat nog 45 min. braden.
Verdeel kleine nootjes boter over de gevulde witloofhelften en schuif de schotel mee in de oven, gedurende het laatste halfuur van de braadtijd. Als het witloof begint te kleuren, legt u er een vel aluminiumfolie over.
Snij het vlees in sneden en serveer met het witloof. Geef er kroketjes of aardappelgratin bij. |