|
|
|
Hertengebraad |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 6 personen:
1,2 kg hertengebraad
4 eetl. boter
2 dl wildfond
2 eetl. mosterd
1 wortel
1 ui
2,5 dl rode wijn
1 dl rode porto
2 à 3 eetl. uienkonfijt met 5 pepers
instantsausbinder
1 koffielepel tijm
1 blaadje laurier
peper en zout |
|
bereiding: |
|
|
Snij de wortel in stukken en de ui in ringen
Verhit 2 eetl. boter in een braadpan en kleur het hertengebraad aan alle kanten goudbruin.
Haal het gebraad uit de pan en schik in een ovenschotel. Strijk het in met de mosterd en strooi er de tijm over.
Giet de helft van de rode wijn in de braadpan, doe er de stukken wortel, de uiringen en het blaadje laurier bij. Breng even aan de kook en giet over het vlees.
Dek lichtjes af met aluminiumfolie en schuif in de voorverwarmde oven (180°) gedurende 30 à 40 minuten. Het vlees moet binnenin nog rozerood zijn. Kruid met peper en zout
Haal het vlees uit de schotel, dek af en laat 5 min. rusten (zo kan u het mooi aansnijden)
Giet de ret van de wijn en de porto in de ovenschotel en schraap de braadresten goed los.
Giet door een zeef in een brede pan en voeg de wildfond toe en laat 3 min. inkoken. Roer er het uienconfijt door. Bind lichtjes met sausbinder.
Neem de pan van het vuur en klop er de rest van de koude boter door (in kleine stukjes). Breng op smaak met peper en zout.
Snij in dunne sneetjes en serveer met de wildsaus, witloof of oesterzwammen en een halve peer gevuld met veenbessencompote en kroketjes. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|