laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Bitterkoekjespudding met boerenmeisjes
  ingrediënten:
   

  • 2 eierdooiers
  • 12 boerenmeisjes
  • 1 stuk sinaasappel
  • 8 gr. gelatinepoeder
  • 25 gr. suiker
  • 50 gr. bitterkoekje
  • 25 gr. boerenjongen
  • 0.2 l. melk
  • 3 dl. slagroom
  • Muntblaadje
  bereiding:
    De melk verwarmen. Gelatine met suiker, eidooiers en wat warme melk glad roeren en al roerend bij de melk voegen. Al roerend verwarmen tot ongeveer 80 graden Celsius en het mengsel laten binden. De melk mag niet gaan koken! De vla lobbig laten worden. Sla de slagroom halfstijf, bewaar een klein deel om te garneren spatel de rest door de vla. Bitterkoekjes en uitgelekte boerenjongens door de pudding spatelen en de massa in de vormpjes overdoen. De pudding in de koelkast op laten stijven. De puddinkjes storten en de boerenmeisjes op de borden leggen. De sinaasappel uitpersen. De sinaasappelsap met wat opgevangen brandewijn mengen en op de borden scheppen. Met slagroom en muntblaadjes garneren.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats