laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Witbrood
  ingrediënten:
    500 gram bloem
10 gram zout
20 gram gist
3 deciliter lauw warm water
1 theelepel suiker
20 gram boter
  bereiding:
    Doe het meel in een kom en strooi het zout langs de rand, bij het bloem , los het gist op in een beetje water en roer hier de suiker door , even laten staan ( 10 minuten ), schenk deze oplossing in een kuiltje in de bloem en doe de boter er bij meng alles door elkaar tot een soepel geheel en kneed het deeg nog eens 10 minuten tot een elastisch geheel dat niet meer plakt, laat de deegbol in een bestoven kom en afgedekt met een vochtige doek ongeveer een uur rijzen tot dat het volume verdubbeld is .
Kneed het geheel enkele minuten door en vorm een paar broden die in het blik passen, leg het deeg met de naad naar beneden in de ( niet vergeten ) ingevette blik en laat nogmaals 1 uur reizen ( tot de volume verdubbeld is ) en bak het brood in een voor verwarmde oven in 40 minuten goudbruin ( 225 graden ) Bestrijk de boven kant met wat water en laat op een schone doek of een rek afkoelen
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats