laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Plumpudding
  ingrediënten:
    2 eieren
1 zure appel
1 1/2 eetlepel sinaasappelrasp
200 gram krenten
200 gram paneermeel
75 gram bloem
150 gram bigarreau
50 gram oranjesnipper
50 gram boter
250 gram bruine basterdsuiker
200 gram witte rozijn
200 gram donkere rozijnen
100 gram citroenrasp, in een potje
75 gram geschaafde amandel
1 deciliter rum
3 eetlepels stroop
1 theelepel bakpoeder
1 theelepel kaneel
0.2 theelepel nootmuskaat
1 theelepel gemalen piment
1/2 theelepel gemalen kruidnagels
1/2 theelepel zout
  bereiding:
    De rozijnen en de krenten goed wassen en met keukenpapier droogdeppen.
De krenten, rozijnen, het paneermeel, de basterdsuiker, het amandelschaafsel, de citroenrasp, de sinaasappelrasp, bloem, bakpoeder, piment, kaneel, kruidnagel, het zout en de nootmuskaat in een grote mengkom doen en goed met elkaar vermengen. De bigarreaux en de oranjesnippers kleinsnijden.
De appel schillen, het klokhuis verwijderen en het vruchtvlees in blokjes snijden. Het kleingesneden gekonfijte en verse fruit door de droge ingrediënten schappen.
De boter in een klein kommetje onafgedekt in circa 1 minuut op vol vermogen laten smelten in de magnetron. De eieren loskloppen.
De boter, de eieren, de stroop en de rum of cognac aan het droge mengsel toevoegen en alles nog eens zeer goed doorscheppen. Het mengsel in de tulbandvorm overdoen, aandrukken en de bovenkant gladstrijken. De plumpudding afgedekt 35 tot 40 minuten op half vermogen verwarmen in de magnetron tot de pudding stevig is.
De plumpudding laten afkoelen en afgedekt met aluminiumfolie op kamertemperatuur (niet in de koelkast!) 6 tot 8 weken bewaren.
De plumpudding één keer per week met wat rum of cognac besprenkelen. De plumpudding warm serveren met vanillesaus of rumsaus.
Reken voor het opwarmen van de plumpudding in de magnetron circa 10 minuten op half vermogen. De plumpudding moet dan zijn afgedekt.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats