Stamppot met Veldsla en Tomaat |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
4 tartaartjes
zout en peper
50 gram boter of margarine
250 gram veldsla
3 tomaten
3 bosuitjes
aardappelpuree
1 eetlepel groze mosterd
2 dl tomatensap |
|
bereiding: |
|
|
Wrijf de tartaartjes in met zout en peper. Verhit 25 gram boter in een koekenpan en bak de tartaartjes in circa 6 minuten mooi bruin en van binnen rosé. Keer ze regelmatig. Was de veldsla, verwijder de worteltjes en laat de blaadjes in een vergiet goed uitlekken.
Was de tomaten, snijd ze in vieren en verwijder de zaadjes. Snijd de tomaten in reepjes en de bosuitjes in ringetjes. Bereid de aardappelpuree en roer de mosterd en de rest van de boter erdoor. Schep de veldsla en tomaat erdoor en warm de stamppot nog heel even door tot de sla begint te slinken.
Breng de stamppot op smaak met zout en peper. Schep de stamppot op vier warme borden en leg de tartaartjes erop. Voeg de tomatensap aan het bakvet toe en laat de jus cira 1 minuut goed inkoken. Geef de jus apart bij de stamppot.
Per persoon: 475 kcal |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|