laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Varkenshaasje met tomaten en witte bonen
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

    1 ui
    4 tomaten
    2 el Vitelma Finesse
    100 g witte bonen (gedroogd)
    5 dl groentebouillon
    2 el tomatenpuree
    tijm en laurier
    1 mager varkenshaasje van ca. 500 g
    peper (en zout)
    2 plakjes ontvette Gandaham
    kervelplukjes
  bereiding:
    Laat de witte bonen 1 nacht in water weken. Pel de ui en hak hem fijn. Ontvel en ontpit de tomaten en snijd ze in grove stukken. Stoof de ui in een eetlepel vetstof en voeg er de geweekte witte bonen aan toe. Voeg de tomaten bij de bonen en bevochtig met de groentebouillon. Doe er de tomatenpuree, tijm en laurier bij en laat lichtjes koken tot de bonen gaar zijn en het geheel gebonden is tot een saus.

Kruid het varkenshaasje met peper (en zout) en wikkel het in de ham en bak aan beide zijden bruin in de rest van de vetstof tot het gaar is.

Serveer de plakjes varkensfilet met de witte bonen en tomatensaus. Versier met kervelplukjes.

Tip:
als u minder tijd heeft, kunt u ook witte bonen in blik gebruiken. Laat ze goed uitlekken. Voeg ze pas toe wanneer de tomatensaus bijna klaar is.

1 portie = 287 kcal
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats