laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Perentaart
  ingrediënten:
    4 eieren
2 eiwitten
14 gr bakbestendige zoetstof (vb. Prodia)
60 gr zelfrijzende bloem
40 gr amandelpoeder
20 gr vloeibaar bak-en braadvet
2 peren
2 eetlepels gegrilde amandelen
  bereiding:
    Klop de eieren en de eiwitten met de zoetstof

Meng er geleidelijk de gezeefde bloem, het amandelpoeder en de gesmolten vetstof door

Schil de peren en snijd ze in halve maantjes

Bekleed een taartvorm met bakpapier

Breng het deeg in de taartvorm en duw er de peerstukjes in, maar houd er enkele voor de versiering bovenop

Bak gedurende ongeveer 45 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C.
Strooi er de amandelen over.

190 kcal per 100 gr


[size=10:f2a099cfde](dit recept komt uit : Creatief koken voor diabetici door Piet Huysentruyt) [/size:f2a099cfde]
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats