laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Gehakt ovenschotel
  ingrediënten:
    Voor 6 personen:

1 aubergine
1 courgette
3 paprika's
1 grote ui
4 knoflookteentjes
zout versgemalen peper
500 gram rundergehakt
1 el. paprikapoeder
1 blik (ca. 400 gram) tomatenblokjes
2 eieren
1/8 liter (demi) crème fraîce
50 gram. geraspte 20+kaas
3 el. eventueel gesnipperde peterselie
  bereiding:
    Maak de groenten schoon:snijd de aubergine in blokjes van ca. 1½ cm. en de paprika's in stukjes.
Snipper de ui en de knoflookteentjes.
Verhit 2 el. olie in een wok, voeg de groenten toe en roerbak het geheel ca. 6 mininuten.
Breng de groenten op smaak met zout en peper en schep ze in een lage ovenschaal.
Verhit de rest van de olie in (dezelfde) pan en roerbak het gehakt rul.
Bestrooi het gehakt met de paprikapoeder.
Voeg zout en peper naar smaak toe en roer de tomatenblokjes met het vocht erdoor.
Schep het gehaktmengsel over de groenten in de ovenschaal.
Klop de eieren los en meng de crème fraîce en de helft van de kaas erdoor.
Lepel het ei-roommengsel over het gehakt en strooi de rest van de kaas erover.
Verwarm de oven voor op 180c.
Laat het gerecht in het midden van de oven en in ca. 30 min. goudbruin en gaar worden.
Bestrooi de schotel eventueel met peterselie.
Erg lekker met turks brood.


per persoon 288 Kcal.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats