laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Groenten ovenschotel
  ingrediënten:
    Voor 2 personen:

1 ui
2 knoflookteentjes
2 kleine augergines
250 gr. kerstomaatjes
2 el. zonnebloem olie
1 el. gesnipperde oregano
zout versgemalen peper
2 el. gesnipperde basilicum
2 eieren
4 el. melk
  bereiding:
    Verwarm de oven voor op 190°C.
Snipper de gepelde ui en knoflookteentjes.
Snijd de gewassen abergines in blokjes van ca. 2 cm.
Snijd de schoongemaaakte tomaatjes in vieren.
Verhit 1 el. olie in de koekepan met anti aanbaklaag.
Bak de ui en de knoflook ca. 2 minuten.
Voeg de rest van de olie en de aubergines toe.
Roerbak het geheel nog ca. 5 min.
Roer de oregano en de helft van de basilicum erdoor.
Breng op smaak met peper en zout en neem de pan van het vuur.
Klop de eieren los met de melk en voeg naar smaak zout en peper toe.
Schep het auberginemengsel in een ovenschaal, verdeel de tomaat erover en schenk het eimengsel over de groenten.
Bak de schotel in het midden van de oven in ca. 20 min. gaar.
Erg lekker met aardappelpuree 2 el. per persoon.


p.p. 240 Kcal.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats