laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Klassiek bereide goulash
  ingrediënten:
    Klassiek bereide goulash... een hartverwarmend gerecht op basis van lekker varkensvlees. Een pittig winters stoofpotje, recht uit het koude Hongarije.


voor 4 personen:

    900 g mager varkensstoofvlees
    150 g olijfolie
    peper en zout
    water
    paprikapoeder
    1 grote ajuin
    1 groene paprika
    1 rode paprika
    200 g pastinaak
    8 aardappeltjes
    2 grote wortels
    1 blik gepelde tomaten van 1/2 l
    koude roux
  bereiding:
    Warm de olijfolie op, laat de uienringen erin fruiten en kruid met de zoete paprikapoeder.
Laat vervolgens het vlees bruinen, snijd de rode en groene paprikaringen in twee en voeg ze bij het geheel.
Giet er ook ten minste twee glazen water bij.
Kruid bij met peper en zout en laat 40 tot 45 minuten stoven.
Snijd de wortels in schijfjes, de aardappeltjes in twee en de pastinaak in blokjes van ongeveer 1 cm. Voeg dat alles, samen met de gepelde tomaten, bij het vlees en laat 10 minuten meestoven.
Bind het geheel met de koude roux tot het de gewenste dikte heeft.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats