|
|
Voor de kipfilets:
Snijd de kipfilets in twee en grill ze mooi bruin.
Kruid eventueel met kipkruiden.
Voor de paprika's :
Ontdoe de paprika's van hun zaadlijsten en snijd ze in twee.
Leg ze op een bakplaat en druk ze voorzichtig met de hand plat.
Bestrijk de paprika's met zonnebloemolie en plaats ze onder een hete grill tot de vellen barsten.
Neem vervolgens de plaat uit de oven, dek de paprika's af met een keukendoek en laat ze een tiental minuten rusten.
Verwijder voorzichtig het vel van de paprika's en snijd ze in reepjes.
Op deze manier krijgen de paprika's een volle en lekkere smaak.
Voor de saus:
Verhit de olijfolie in een braadpan en braad de gesnipperde ajuin mooi bruin.
Voeg er vervolgens knoflook, komijn, cayennepeper en paprikapoeder aan toe.
Laat dit mengsel even bakken op een laag vuurtje. Opdat het paprikapoeder niet zou aanbranden, blijft u de hele tijd roeren.
Voeg er vervolgens de tomaten, de koriander, de peterselie en een snuifje zout aan toe.
Laat het geheel stoven tot u een dikke saus bekomt en doe er helemaal op het einde de reepjes paprika bij.
Eventjes laten sudderen en de saus is klaar...
De kipfilets serveert u bij voorkeur met tagliatelle of Frans brood.
Tip:
De kipfilets kunt u ook op de barbecue grillen. De saus kunt u dan met verschillende soorten barbecuevlees combineren. Let wel: om de volle smaak van de saus te bewaren, gebruikt u geen te sterk gemarineerd of gekruid vlees. |