laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Gestoofde lamsschenkels met speculaasjus
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

1 flinke ui
2 tenen knoflook
1 winterpeen
1 prei
1 vanillestokje
4 lamsschenkels
zout, peper
bloem
3 eetlepels boter
0.5 bos tijm
5 dl rode wijn
4 dl jus
150 g speculaas (koek)
  bereiding:
    Pel en snipper de ui en knoflook. Maak de peen en prei schoon en snijd ze in stukken. Halveer het vanillestokje over de lengte.


Bestrooi de lamsschenkels met zout en peper en haal ze door de bloem.
Verhit in een braadpan de boter en fruit de uien, knoflook, tijm en vanille. Voeg de schenkels toe en bak ze om en om goudbruin. Voeg de wortel en prei toe en blus het af met de wijn en jus. Verkruimel de speculaas in de pan. Laat de schenkels op laag vuur in ca 2,5 uur langzaam gaar worden.


Lekker met gekookte aardappels, dikke frieten of couscous.

tips:
Als het gerecht te droog wordt, voeg je een scheutje water toe tijdens het stoven
Snijd voor een mooi resultaat het bovenste stukje vlees van het bot.
Om het vlees makkelijk te bloemen kan je de bloem met de schenkel in een zak doen en goed husselen. Vergeet niet de zak dicht te knopen!
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats