laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Kalfssauté met zuringpuree
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

800 gram stukjes kalfsvlees
1 ui
2 eetlepels olijfolie
1 glas droge witte wijn
400 gram zuring (diepgevroren)
1 eetlepel room
600 gram krielaardappelen
  bereiding:
    Snij alle vetranden van het kalfsvlees. Pel de ui en hak hem fijn. Verhit de olijfolie in een braadpan en braad de kalfsstukjes aan alle kanten mooi bruin. Laat het vlees uitlekken op keukenpapier en gooi de olie weg. Doe de stukjes ui in dezelfde braadpan zonder er olie bij te voegen. Laat al roerend 5 minuten stoven tot ze glazig zijn. Meng er het kalfsvlees onder. Voeg de wijn toe en laat 25 minuten garen op een zacht vuur. Breng op smaak met zout.
Ontdooi de zuring in een braadpan en roer er een eetlepel room onder.
Schil de krielaardappelen. Kook ze gaar in water met wat zout. Giet het water af en doe de aardappelen bij het vlees zo gauw dat gaar is. Kruid naar smaak met peper en zout.
Giet de kalfssauté over op een schotel en schik er de zuringpuree rond.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats