Salade van witlofsnippers met fruit |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
4 eetlepels blauwe bosbessen (diepgevroren)
6 stronkjes witlof
2 sinaasappelen
1 citroen
1 takje munt
versgemalen peper
zout |
|
bereiding: |
|
|
Ontdooi de bosbessen in de microgolfoven of zet ze ruim van te voren in de koelkast om ze langzaam te laten ontdooien. Maak het witlof schoon, verwijder eventueel de buitenste blaren en snij de stronkjes in fijne snippers. Doe ze in een slakom.
Schil de eerste sinaasappel à vif (boven een kom om het sap op te vangen): snij de schil weg tot op het vlees en snij de partjes tussen de bittere vliezen uit. Pers de tweede sinaasappel uit in de kom.
Snij de citroen in tweeën en doe het sap van één helft bij het sinaasappelsap. Snij de andere helft in fijne schijfjes. Pluk de muntblaadjes van het takje.
Giet het citroen- en sinaasappelsap over het witlof en meng goed. Doe er de partjes sinaasappel en citroen bij, de bosbessen en de muntblaadjes. Meng voorzichtig. Strooi er een beetje zout en flink wat peper over. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|