laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Kipkarbonades met Rode Paprikasaus
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

    5 sjalotjes
    3 grote rode paprika's
    3 el olie
    0,5 kippenbouillontablet
    0,5 tl paprikapoeder
    4 kipkarbonades
    75 gram boter
  bereiding:
    Snipper de sjalotjes en snijd de schoongemaakte paprika in stukjes.
Verhit in een (steel)pan de olie en bak hierin de sjalotjes en paprika ca. 5 minuten zachtjes. VerĀ­kruimel het bouillontablet erboven, voeg 1/4 liter water toe, breng dit al roerend aan de kook en laat het geheel ca. 15 minuten zachtjes koken. Laat het mengsel iets afkoelen en pureer het dan met een staafmixer of wrijf het door een zeef tot een gladde saus. Breng op smaak met peper, zout en paprikapoeder.
Wrijf de kipkarbonades in met peper en zout. Verhit de boter in een koekenpan en bak hierin de karbonades op hoog vuur rondom bruin. Zet het vuur lager en bak de kipkarbonades daarna op matig vuur in ca. 30 minuten zachtjes gaar. Af en toe keren.
Intussen de paprikasaus zachtjes door en door verwarmen. Verwarm eventueel een schaal voor. Neem de kipkarbonades uit het bakvet en leg deze op de (warme) schaal en schenk er dan ca. 4 eetlepels saus overheen. Doe de rest van de saus in een sauskom en geef deze er apart bij.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats