Roereieren met tomatenboter |
|
ingrediënten: |
|
|
voor 4 personen:
50 gram boter
4 sneetjes geroosterd brood
4 champignons
zout
4 eieren
8 plakjes ontbijtspek
1 theelepel tomatenpuree
1 eetlepel fijngeknipte bieslook of gesnipperde rode ui
2 eetlepels melk
peper
4 tomaten |
|
bereiding: |
|
|
Borstel de champignons schoon en snijd ze fijn. Was de tomaten en snijd ze in plakjes. Vermeng de helft van de boter met de tomatenpuree en bestrijk het geroosterde brood ermee. Roer de eieren met de melk, de champignons, het bieslook en peper en zout naar smaak door elkaar. Verhit de rest van de boter in een koekenpan en bak het ontbijtspek knapperig uit. Neem de plakjes uit de pan en houd ze warm. Schenk het eimengsel bij het spekvet in de warme koekenpan en laat het mengsel al omscheppend stollen. Verdeel plakjes tomaat over de toast en schep het roereimengsel erop. Garneer met de krokant gebakken spekplakjes. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|