laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Tapas of kleine Spaanse gerechtjes
  ingrediënten:
    - Ciabatta brood met tomaten en look
- Gevulde champignons
- Spinazie met olijfolie
- Gevulde kersentomaatjes
- Mini-omelet met nieuwe aardappelen en truffels
- Gazpacho
  bereiding:
    [b:1d075feff7]Ciabatta brood met tomaten en look :[/b:1d075feff7]
Mix 1 rijpe tomaat en 2 lookteentjes met een beetje uitstekende extra zuivere olijfolie. Snij de ciabatta in twee en dan nog eens in brede repen (+- 3 cm). Bestrijk het brood met de tomaten en werk af met wat zwarte peper en grof zeezout alvorens ze in de voorverwarmde oven te grillen. Serveer onmiddellijk. (eventueel afwerken met wat ansjovis).


[b:1d075feff7]Gevulde champignons :[/b:1d075feff7]
Gebruik grote witte champignons, spoel ze af en haal de steel en het hart eruit. Hak dit champignonvlees fijn en bak het met wat fijngesneden look in extra zuivere olijfolie. Voeg verse fijngehakte peterselie, peper en zout toe en laat wat stoven. Vul de lege champignons met deze garnituur en giet nog een beetje zeer fijne extra zuivere olijfolie in elke champignon. Zet ze in een voorverwarmde oven en laat de champignons gaar worden. Serveer onmiddellijk.


[b:1d075feff7]Spinazie met olijfolie :[/b:1d075feff7]
Laat de verse spinazie gedurende een paar uren in gezouten water staan. Maak ze schoon en droog ze in een sladroger. Bak pijnnoten in hete olijfolie tot ze lichtjes beginnen te bruinen en voeg de spinazie erbij. Roer zachtjes en voeg peper, zout, extra zuivere olijfolie en witte rozijntjes bij. Wanneer de spinazie 'al dente' is, verdeelt u kleine porties op bordjes en serveer.


[b:1d075feff7]Gevulde kersentomaatjes : [/b:1d075feff7]
Maak de rijpe tomaatjes leeg en zet ze omgekeerd om uit te lekken. Mix serranoham met ajuin en extra zuivere olijfolie tot mousse. Vul de tomaatjes en werk af met enkele piekjes bieslook die u in de mousse prikt.


[b:1d075feff7]Mini-omelet met nieuwe aardappelen en truffels : [/b:1d075feff7]
snijd de aardappelen (1 aardappel per omeletje) en de ajuin (1 ajuin voor 10 aardappelen) in zeer kleine blokjes en laat ze in hete olijfolie bakken terwijl u voortdurend roert. Wanneer de aardappeltjes krokant worden, neemt u alles van het vuur en laat u het even afkoelen. Klop de eieren (1 voor 2 omeletjes) los, voeg de truffelschijfjes toe, wat peper en zout en giet de aardappelen en de ajuin erbij. Verwarm opnieuw wat olijfolie en giet met een pollepel kleine hoeveelheden van dit mengsel in de pan en bak kleine omeletjes (eventueel met behulp van een ronde vorm). Serveer ze warm of lauw.


[b:1d075feff7]Gazpacho : [/b:1d075feff7]
Plet 1 teentje look en meng met wat grof zeezout. Snijd de korsten van 5 sneden oud brood en snijd het brood in stukjes. Laat het 10 minuten weken in water en duw dan zachtjes het water eruit. Doe het brood met 4 lepels oude sherry azijn en de look in een kom en begin te mixen. Voeg er langzaam 1,5 kg rijpe tomaten (gepeld) bij, 1 ajuin, 1 komkommer en een beetje peper. Voeg wat koud water bij en breng op smaak met zout en sherry azijn. Zet de soep in de frigo tot u ze serveert. Ondertussen snijdt u nog 2 tomaten, 1 ajuin, ½ komkommer en ½ groene peper in kleine blokjes om ze bij de soep te serveren. Snijdt ook nog 2 sneden brood in kleine blokjes die u in olijfolie bakt net voor het opdienen van deze heerlijk koude soep.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats