|
|
|
Tomatenbrood |
|
ingrediënten: |
|
|
voor 6 ovalen broodjes of 1 groot brood:
500 g gezeefd volkorenmeel
6 Flandria-tomaten
een handvol verse basilicum
1 koffielepel zout
2 eetlepels olijfolie
50 g geraspte Pecorino-kaas
gedroogde gist
30 zwarte olijven, ontpit en in stukjes gesneden
knoflook |
|
bereiding: |
|
|
Meel, gist, zout, fijngehakte basilicum en geraspte kaas grondig mengen. Het geheel vervolgens samen met de stukjes tomaten, olijfolie, olijven en lauw water tot een vlot kneedbaar deeg mengen. EHt deeg een halfuur op een warme plaats, afgedekt onder een doek laten rijzen. Opnieuw stevig kneden en zes platte ovale broodjes of 1 groot brood vormen. Weer een half uur laten rijzen en vervolgens een half uur (kleine broodjes) tot een uur (groot brood) laten bakken op 200 °C. Serveer met een groene salade. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|