laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Biscuit de Savoie of kapseldeeg
  ingrediënten:
    4 eieren
125 gram zelfrijzend bakmeel
125 gram suiker
iets zout
iets vanillesuiker
geraspte citroenschil
  bereiding:
    Doe de hele eieren met de suiker, het zout en de citroenrasp in een kom, plaats haar op de damp van kokend water en
klop met een garde tot het mengsel lauw geworden is.
Klop de massa (circa 15 รก 20 minuten), van het vuur af, dik, wit en luchtig totdat ze als een dik lint van de lepel afloopt.
Zeef het meel en voeg het luchtig scheppend bij de eiermassa.
Breng het deeg over in een vorm waarvan alleen de bodem dun met boter is bestreken en met paneermeel is bestrooid.
Bak het in circa 40 minuten in een voorverwarmde oven van 150 graden heel lichtbruin en gaar en laat het dan afkoelen.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats