laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Wilde geflambeerde eendenfilets
  ingrediënten:
    4 wilde eendenfilets
4 el. Cognac
4 perziken of abrikozen
50 gr. boter of margarine
zout en peper
  bereiding:
    Bestrooi de filets met zout en peper.
Verwarm de 35 gr. boter in een pan en schroei hierin de filets aan beide zijden dicht.
Neem de filets uit de pan en voeg de ontpitte vruchten in schijfjes toe.
Neem de vruchten uit de pan en leg deze op een verwarmde schaal.
Voeg de overige boter toe aan de pan en verwarm deze opnieuw.
Bak de eendenfilets aan beide zijden bruin (ca. 4 minuten per zijde).
Neem de eendenfilets uit de pan en leg ze op de schaal met vruchten.
Verwarm de cognac in een metalen soeplepel, steek de cognac aan en giet de brandende cognac over de filets op de schaal.

Wilde geflambeerde eendenfilets met gekookte broccoli, stoofpeertjes en gebakken aardappelschijfjes.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats