laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Wilde eend à l"orange
  ingrediënten:
    2 wilde eenden
4 sinaasappelen
6 el. Sinaasappellikeur
4 dl. Sinaasappelsap
zout en peper
  bereiding:
    Bestrooi de eenden met zout en peper en leg deze in een ovenschaal met het sinaasappelsap.
Plaats de schaal in een voorverwarmde oven (200 graden), gedurende ca. 10 minuten en vervolgens op 180 graden gedurende ca. 80 minuten.
Keer de eenden regelmatig en bedruip ze met het braad-vocht.
Snijd de sinaasappelschillen (geen wit) in reepjes, blancheer deze in kokend water gedurende ca. 3 minuten en laat ze uitlekken.
Voeg de laatste 15 minuten de ontvelde sinaasappelpartjes en de likeur toe aan de eenden.

Wilde eend à l"orange, gemengde salade en gekookte rijst met een glas droge witte wijn.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats