laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Fazantenfilets met kerriekool
  ingrediënten:
    4 fazantenfilets
1 el. kerrie
1 kg. witte kool
250 gr. rookspek
2 uien
8 jeneverbessen
2 tl. tijm
1 laurierblad
2 dl. droge witte wijn
peterselie
50 gr. boter of margarine
zout en peper
  bereiding:
    Bak het kleingesneden spek uit in een ovenschaal of braadslede en fruit hierin de kleingesneden uien met de kerrie.
Voeg vervolgens de kool in reepjes, de kruiden en de wijn toe.
Plaats de schaal in een voorverwarmde oven (175 graden), gedurende ca. 45 minuten.
Bestrooi de filets met zout en peper.
Verwarm de boter in een pan en bak hierin de filets aan beide zijden bruin (ca. 5 min. per zijde).
Leg de filets op de kerriekoolschotel en garneer met de fijngeknipte peterselie.


Gebakken fazantenfilets met kerriekool, gestoofde peertjes en patates frites.

Tip:
Bedek de ovenschotel met aluminiumfolie.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats