laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Fazant met boursinsaus
  ingrediënten:
    1-2 fazanten
125 gr. boursin
125 gr. gedroogde rozijnen
2 dl. appel- of sinaasappelsap
120 gr. vet spek in lange reepjes
2 el. maïzena
1 dl. bouillon
100 gr. boter of margarine
zout en peper
  bereiding:
    Verwarm de boter in een pan en bak hierin de fazant rondom bruin.
Voeg de bouillon toe en braad de fazant ca. 80 minuten.
Keer de fazant regelmatig en bedruip hem met het braadvocht.
Voeg de laatste 10 minuten de boursin en de rozijnen toe en bind het vocht met de aangemengde maïzena. Maak de saus op smaak af met zout en peper.

Gebraden fazant met boursinsaus, gekookte broccoli, ijsbergsla met gewelde zuidvruchten en gekookte krieltjes.

Tip:
Voeg een kleingesneden teentje knoflook toe en vervang boursin door paturain.
Wel de rozijnen in het vruchtensap.
Bestrooi de fazant met zout en peper en bedek de borst met het spek.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats