Hazenrugfilets met portsaus |
|
ingrediënten: |
|
|
4hazerugfilets
150 gr. rook- of katenspek in lange reepjes
1 dl. Port
1 dl. room of melk
50 gr. boter of margarine
peper |
|
bereiding: |
|
|
Bestrooi de hazenfilets met peper en wikkel ze in het spek.
Verwarm 35 g boter in een pan en schroei hierin de filets aan beide zijden dicht.
Neem de filets uit de pan en houd ze warm (b.v. door een bord op pan te zetten waarin groente gekookt wordt).
Voeg de overige boter toe en verwarm dit opnieuw.
Bak de hazenrugfilets aan beide zijden bruin en reken ca. 3 minuten aan iedere kant.
Neem ze uit de pan en leg de filets op een verwarmde schaal.
Blus de bakboter met de port en de room en laat dit uitbruisen.
Tip:
Voeg cranberry's toe.
Dit zijn grote dieprode bessen, die oorspronkelijk uit Amerika stammen.Ze komen nu veel op Terschelling voor.
Vossebes of de Duitse Preisselbeer zijn kleinere varianten. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|