laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Mosselen in een saus van tomaten en bleekselderij
  ingrediënten:
    Voor 2 personen:

  • 2 kilo mosselen
  • 1 el olijfolie
  • 4 stengels bleekselderij
  • 1 blokje kruidenbouquet (Knorr)
  • 2 el tomatenpuree
  • 4 takjes tijm
  • peper
  bereiding:
    Verhit 1 eetlepel olie in een grote pan. Bak hierin 4 in stukjes gesneden stengels bleekselderij al omscheppend ongeveer 5 minuten op een laag vuur. Voeg 1 blokje kruidenbouquet (basilicum/tijm) toe. Roer er 2 eetlepels tomatenpuree en 1 dl water door. Ris van 4 takjes tijm de blaadjes. Breng op smaak met peper. Kook de verse en schoongemaakte mosselen hierin gaar. Serveer met olijvenmayonaise en brood. Olijvenmayonaise: Hak 50 gram groene olijven zonder pit fijn. Roer 2 eetlepels Italiaanse kruiden door 4 eetlepels mayonaise en 2 eetlepels yoghurt. Pers er 1 teentje knoflook boven uit en breng op smaak met zoute en (cayenne)peper.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats