Mosselen in een saus van tomaten en bleekselderij |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 2 personen:
- 2 kilo mosselen
- 1 el olijfolie
- 4 stengels bleekselderij
- 1 blokje kruidenbouquet (Knorr)
- 2 el tomatenpuree
- 4 takjes tijm
- peper
|
|
bereiding: |
|
|
Verhit 1 eetlepel olie in een grote pan. Bak hierin 4 in stukjes gesneden stengels bleekselderij al omscheppend ongeveer 5 minuten op een laag vuur. Voeg 1 blokje kruidenbouquet (basilicum/tijm) toe. Roer er 2 eetlepels tomatenpuree en 1 dl water door. Ris van 4 takjes tijm de blaadjes. Breng op smaak met peper. Kook de verse en schoongemaakte mosselen hierin gaar. Serveer met olijvenmayonaise en brood. Olijvenmayonaise: Hak 50 gram groene olijven zonder pit fijn. Roer 2 eetlepels Italiaanse kruiden door 4 eetlepels mayonaise en 2 eetlepels yoghurt. Pers er 1 teentje knoflook boven uit en breng op smaak met zoute en (cayenne)peper. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|