laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Gestoofde haas
  ingrediënten:
    1 haas
6 el. Zilveruitjes
100 gr. rookspek in dobbelsteentjes
2 sjalotjes
3 dl.(wild)bouillon)
4 jeneverbessen
1 tl. Laurierpoeder
1 tl. Tijm
3 el. Bloem
allesbinder
100 gr. boter of margarine
zout en peper
  bereiding:
    Snijd de haas in stukken of vraag dit aan de poelier.
Vermeng de bloem met zout en peper en wentel hierin de haas.
Bak het spek uit in een grote pan.
Voeg de boter toe en bak hierin de haas rondom bruin.
Voeg vervolgens de gehakte sjalotjes, de gekneusde bessen, de laurier en de tijm toe.
Blus het geheel met de bouillon en sluit de pan.
Stoof de haas gedurende ca. 150 minuten.
Voeg de uitjes de laatste 30 minuten toe en bind het stoofvocht met allesbinder of aangemengde bloem.


Gestoofde haas met een kool-aardappelschotel.


Tip:
Vervang zilveruitjes door lente-uitjes of 2 el. verse groene peperkorrels.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats