|
|
Marineer de haas in een mengsel van de wijn, de gehakte uien, de fijngeknipte tuinkruiden, de bouillon, de azijn en de olie, gedurende ca. 12 uur (in de koelkast).
Zeef de marinade, bewaar deze en laat de haas uitlekken.
Dep de delen droog met keukenpapier en bestrooi ze met zout en peper.
Bak het kleingesneden spek uit in een pan, voeg de boter toe en bak hierin de haas rondom bruin.
Voeg vervolgens de gezeefde marinade en de kleingesneden prei toe en laat het geheel gedurende ca. 90 minuten stoven.
Rooster de bloem voorzichtig lichtbruin in een droge koekenpan en laat deze afkoelen.
Neem de haas uit de pan, haal het vlees van de botten en snijd dit klein.
Roer de bloem los met de cognac en de tomatenpuree en bind hiermee het stoofvocht.
Leg het hazenvlees terug in de pan, voeg de zilveruitjes toe en verwarm de hazenpeper nog ca. 5 minuten. Maak dit op smaak af met zout en peper.
Hazenpeper in cognac, gekookte bloemkool en gebakken aardappelkroketjes.
Tip:
Vervang cognac door madera en voeg 1 el. tijm bij het stoven toe. |