laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Gestoofde hazenbout met zuidvruchten
  ingrediënten:
    4 hazenbouten
200 gr. gewelde tuttifrutti
75 gr. ontbijtspek in reepjes
1/2 l. bessensap
1 kruidnagel
2 laurierblaadjes
1 tl paprikapoeder
3 el. Bloem
3 el bessenjam of compote
75 gr. boter of margarine
zout en peper
  bereiding:
    Voeg het bessensap toe aan de tuttifrutti en laat dit ca. 2 uur staan.
Bestrooi de bouten met het paprikapoeder, zout en peper.
Verwarm de boter in een ovenschaal of braadstede en bak hierin de hazenbouten rondom bruin.
Neem ze uit de schaal en leg het spek onderin, daarop de bouten met de overige ingrediënten, met uitzondering van de bloem en de jam.
Plaats de schaal in een voorverwarmde oven (175 °C. ) gedurende +/- 70 minuten.
Roer de bloem los met de jam en voeg dit de laatste 10 minuten toe en laat de saus binden.


Gestoofde hazenbout met zuidvruchten, gekookte sperzieboontjes en gekookte rijst,vermengd met maïs.

Tip:
Vervang bessensap door likeur of zoete rode wijn.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats