Chateaubriand met pepersaus |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
4 chateaubriands
100 g bakboter
peper en zout
Voor de pepersaus:
zwarte-peperkorrels
peper en zout
1/4 dl vleesbouillon |
|
bereiding: |
|
|
Voor de chateaubriands :
Verhit wat boter in een pan.
Laat de chateaubriands op een hoog vuur aan beide zijden dichtschroeien.
Kruid vervolgens het vlees en laat het verder bruin bakken.
Hebt u de chateaubriands graag rosé, laat ze dan aan beide zijden ongeveer 3 minuten bakken.
Afhankelijk van uw eigen voorkeur kunt u ze natuurlijk een paar minuutjes langer laten bakken.
Laat de chateaubriands na het bakken enkele minuten rusten. Het resultaat is een lekker sappig stukje vlees.
Van de pepersaus:
Giet de vleesbouillon in de pan waarin u de chateaubriands hebt gebakken.
Is het braadvocht van de chateaubriands losgekomen, meng er dan een beetje room of bindmiddel doorheen.
Breng de saus op smaak met peper en zout.
Voeg ook wat geplette zwarte-peperkorreltjes bij de saus.
Zeer lekker met frietjes of kroketten. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|