laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Chateaubriand met pepersaus
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

    4 chateaubriands
    100 g bakboter
    peper en zout

    Voor de pepersaus:
    zwarte-peperkorrels
    peper en zout
    1/4 dl vleesbouillon
  bereiding:
    Voor de chateaubriands :
Verhit wat boter in een pan.
Laat de chateaubriands op een hoog vuur aan beide zijden dichtschroeien.
Kruid vervolgens het vlees en laat het verder bruin bakken.
Hebt u de chateaubriands graag rosé, laat ze dan aan beide zijden ongeveer 3 minuten bakken.
Afhankelijk van uw eigen voorkeur kunt u ze natuurlijk een paar minuutjes langer laten bakken.
Laat de chateaubriands na het bakken enkele minuten rusten. Het resultaat is een lekker sappig stukje vlees.

Van de pepersaus:
Giet de vleesbouillon in de pan waarin u de chateaubriands hebt gebakken.
Is het braadvocht van de chateaubriands losgekomen, meng er dan een beetje room of bindmiddel doorheen.
Breng de saus op smaak met peper en zout.
Voeg ook wat geplette zwarte-peperkorreltjes bij de saus.


Zeer lekker met frietjes of kroketten.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats