|
|
|
Konijnpaté |
|
ingrediënten: |
|
|
1,5 kg konijn,
500 gr spek,
2 kalfspoten,
spekzwoerd,
paar preien,
wortelen,
raapjes,
thym,
laurier,
peper ,
zout,
3 teentjes look,
1doosje truffels,
glaasje madeira
4 chalotjes |
|
bereiding: |
|
|
Het konijn ontbenen en de benen in een kookpot doen samen met de prei,wortelen ,rapen, kalfspoten,spekzwoerd,thym,laurier,peper en zout.Bedekken met water en aan de kook brengen ,vier uur laten koken dan klein glaasje madeira toevoegen en alles door de fijne zeef gieten en op een koele plaats zetten.Het konijnen vlees en het spek fijn hakken,de look ,chalotjes,truffels en de konijnenlever er fijn gehakt onder mengen en kneden beetje gelei onderdoen.Alles in patèvorm doen,bedekken met snee spek, fijn gehakt ui,thym en laurier opleggen alles bedekken met gesmolten gelei deksel erop en ongeveer 2 uur in warme oven laten bakken.Laten afkoelen en uit de vorm halen |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|