laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Marsepeinbavarois
  ingrediënten:
    Voor 12 personen:

250 gr marsepein
3/4 l.room
3 eierdooiers
100 gr fijne suiker
1 dl amaretto
6 gr gelatineblaadjes
1 dl frambozencoulis
  bereiding:
    Verwarm 1/4 room met de verkruimelde marsepein en roer voorzichtig tot de marspein gesmolten is.laat de gelatineblaadjes weken in koud water.Klop in een kommetje de eierdooiers los met de suiker en de amaretto.Zet het kommetje in een warmwaterbad en blijf het mengsel opkloppen tot het als een lint van de klopper afloopt (zoals sabayon) Vermeng de marsepein met de eierkreem.Laat op een heel zacht vuur binden (nit meer laten koken ! ) Los de uitgeknepen gelatineblaadjes op in de creme.Giet het mengsel in een kom en kaat afkoelen (op kamertemperatuur laten komen). Klop de rest van de oom half op en spatel dit luchtig onder de afgekoelde creème. Zet de crème minsten 6 uur in de koeling om op te stijven serveer hierbij frambozen coulis en / of verse bosvruchten
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats