 |
|
 |
Tomatencurry met gamba's |
|
ingrediënten: |
|
|
- 12 gamba's (grote ongepelde garnalen) alternatief: cocktailgarnalen
- 1 grote ui
- 2 tenen knoflook
- 2 eetlepels (roerbak)olie
- 3/4 eetlepel currypasta of kerriepoeder
- 1 blikje tomaatstukjes (netto 400 g)
- 2 dl kokosmelk (uit blik)
- zout, versgemalen peper
|
|
bereiding: |
|
|
Laat de gamba's eventueel ontdooien, spoel ze met koud water en dep ze droog.
Pel de gamba's en
verwijder het zwarte rugadertje. Pel en snipper de ui en de teentjes knoflook.
Verhit de olie in een
wok en bak de garnalen op matig hoog vuur in ca. 2 minuten gaar. Schep ze op een
bord. Fruit de ui,
knoflook en kerrie zachtjes in het bakvet. Bak de tomaatstukjes met vocht ca. 2
minuten mee. Voeg de
kokosmelk toe en kook het geheel in ca. 5 minuten zachtjes in tot een dikke
saus. Voeg zout en peper
naar smaak toe. Schep de garnalen door de curry en warm het gerecht nog ca. 2
minuten zachtjes door.
Lekker met (basmati)rijst en verse korianderblaadjes. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
 |
|
|