laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Tomatenroomsoep
  ingrediënten:
    1 eetlepel sojaolie
1 ui, gesneden
1 teentje knoflook, geperst
3 tomaten, gesneden
1 theelepel verse basilicum, gehakt
500 ml bouillon
200 ml room
zout en peper naar smaak
2 eetlepels peterselie, gehakt
  bereiding:
    Bak in een soeppot de ui en knoflook in de olie tot de ui zacht is (enkele minuten). Voeg de tomaten, basilicum en bouillon toe en kook gedurende 3 minuten. Druk de tomaten door een zeef om de pellen en zaadjes te verwijderen. Breng de tomatenpuree terug in de soeppot. Voeg onder roeren de room toe en breng tot het kookpunt.

Neem de soep van het vuur en Mix de tomatensoep met een keukenmachine tot een glad mengsel.

Serveer de tomatenroomsoep onmiddellijk. Besprenkel de tomatenroomsoep met een beetje peterselie.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats