laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Gevulde kippenvleugels
  ingrediënten:
   

  • -3 el waterkastanjes, fijngehakt
  • - 1/2 tl knoflook, geperst
  • - 1 el verse korianderblaadjes, fijngehakt
  • - 6 tl vissaus
  • - 1/2 tl gemalen zwarte peper
  • - 1 bosuitje, fijngehakt
  • - 250 g varkensgehakt
  • - fijngesneden rauwe kool, om te serveren
  bereiding:
    Info : Voorbereidingstijd: 40 minuten
Kooktijd: 20 minuten
Voor 6 personen als voorgerecht

1 Was de kip onder koud stromend water. Dep hem droog met keukenpapier. Ontbeen de vleugels met een klein scherp mes. Begin bij het dikke deel en laat het mes langs het bot afglijden tot aan het gewricht. Zorg dat u niet in het vel prikt. Breek het bot los. Begin bij het volgende gewricht met de punt van het mes; zorg dat u niet in de 1 elleboog prikt.
2 Zodra deze twee delen van het bot blootliggen, kunt u de botten losmaken en eruit trekken en bij de knokkel doorsnijden. Leg de vleugel weer in model.
3 Vulling: meng waterkastanjes, knoflook, koriander, vissaus, peper, bosui en gehakt goed door elkaar. Vul met een theelepel de vleugels gelijkmatig en niet te vol, anders barsten ze tijdens het koken open.
4 Leg de vleugels in een licht met olie ingesmeerde stoommand en stoom ze 10 min. boven kokend water. Leg de vleugels op een koud, licht met olie ingesmeerd grillrooster; bak de kip onder een matig warme grill 5 min. om en om of tot hij bruin en gaar is. Serveer op een bedje van kool.
Bewaren:
bereid de kip 1 dag van tevoren en bewaar hem afgedekt in de koelkast. Serveer koud.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats