|
|
|
Taaitaai |
|
ingrediënten: |
|
|
250 g bloemenhoning
2 eieren
350 g bloem, gezeefd
1 eetlepel kaneelpoeder
1 theelepel kardemom
1 theelepel gemalen nootmuskaat
1 theelepel kruidnagelpoeder
1 theelepel bakpoeder
1 eetlepel boter
3 eetlepels appel-kaneel suikerparels (culisuiker)
plasticfolie, uitsteekvormpjes (doorsnede 5-7 cm), bakpapier |
|
bereiding: |
|
|
In mengkom honing en 1 ei door elkaar roeren. In kom bloem met kaneel, kardemom, nootmuskaat, kruidnagel, bakpoeder en mespunt zout omscheppen. Bloemmengsel met houten lepel door honingmengsel roeren tot samenhangend geheel ontstaat. Handen met bloem bestuiven en deeg tot deegbal kneden. Deeg in plasticfolie verpakken en minstens 1 uur in koelkast laten rusten.
Oven voorverwarmen op 200 °C. Bakplaat bekleden met bakpapier. Werkblad met bloem bestuiven en hierop deeg uitrollen tot 1 cm dik. Met vormpjes figuurtjes uitsteken en deegfiguurtjes op bakplaat leggen. Ei loskloppen en deeg ermee bestrijken. Suikerparels erop strooien en licht aandrukken. In midden van oven taaitaai in ca. 10-15 min. bruin en gaar bakken. Taaitaaifiguurtjes op rooster laten afkoelen. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|