laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Pasta met ansjovis in tomatensaus
  ingrediënten:
    6 eetlepels olijfolie

4 tenen knoflook, gepeld, in heel dunne plakjes gesneden

2 flinke handenvol pijnboompitten

een flinke handvol rozijnen

12 gezouten ansjovisfilets

3 opgehoopte eetlepels tomatenpuree

een groot wijnglas rode wijn

100 g kruim van oud brood

450 g pasta
  bereiding:
    Zet een pan op het vuur, giet de olijfolie erin en bak de knoflook op laag vuur. Doe er zodra de knoflook begint te kleuren de pijnboompitten, rozijnen en ansjovis bij en laat die 2 minuten meebakken, tot de ansjovisfilets gesmolten zijn. Roer er de tomatenpuree en de wijn door. Laat het mengsel 3 minuten op matig vuur pruttelen. De saus hoort vrij dik te zijn, zoals de passata, maar als je denkt dat hij iets dunner moet worden, doe er dan een beetje water bij.

Verhit wat olijfolie in een andere pan en bak de broodkruimels krokant en goudbruin. Laat ze afkoelen op een stuk keukenpapier. Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking in gezouten kokend water. Hussel de gare, uitgelekte pasta door de saus. Proef of er nog zout en peper bij moet. Verdeel de pasta met een tang over vier borden. Strooi er ten slotte het broodkruim over.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats