laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Kip met asperges
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

300 gram soepgroente
200 gram champignons (gestoofd)
200 gram asperges
30 gram boter
30 gram bloem
5 eetlepels witte wijn
4 eetlepels slagroom
2 eidooiers
1 kilo kip
1 snufje peper
1 eetlepel citroensap
1 kruidnagel
1 theelepel worcestersaus
1 laurierblad
1 snufje zout
1 ui
  bereiding:
    Giet 1,5 liter water in een kookpan en voeg zout naar smaak toe. Breng het gezouten water aan de kook en doe de kip in de pan. Maak ondertussen de soepgroente schoon en was deze onder een koude kraan goed af. Pel de ui en voeg deze met de soepgroente, het laurierblad en de kruidnagel toe aan het kokende water. Laat de kip gaar koken, neem deze daarna uit de pan en haal het vlees van de botten, verwijder het vel en snijd deze in stukken. Zeef de bouillon en meet 5 dl af.

Voor de bereiding van de saus laten we de boter in een pan smelten en roeren we hier de bloem doorheen totdat er een geel mengsel ontstaat. Voeg de kippebouillon al roerend aan het mengsel toe; dit zorgt ervoor dat de saus een smeuïge substantie wordt. Breng de saus aan de kook en laat deze ongeveer 5 minuten doorkoken.

Voeg de stukken kip, de asperges en de gestoofde champignons aan de saus toe en laat deze kort doorkoken. Voeg vervolgens de eetlepels wijn, het citroensap en de suiker toe. Klop de eidooiers met de slagroom om het geheel te binden. Laat deze laatste ingredi├źnten niet mee koken, ze dienen slechts voor het binden van de saus.

Het gerecht kan op smaak worden gebracht met een beetje zout, peper, worcestersaus en citroensap.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats