|
|
|
Gesmoord konijn met aromaten in korst |
|
ingrediënten: |
|
|
bouten van het konijn
peper en zout, thijm, marjolein, rozemarijn
een beetje olie
verhit ganzevet
eieren
wortel, ui, prei en selder
versnipperd spek
olijven
braadjus en witte wijn
bladerdeeg |
|
bereiding: |
|
|
bouten van het konijn kruiden met peper en zout, thijm, marjolein, rozemarijn; flink masseren met toevoeging van een beetje olie
een nacht laten rusten onder deksel om alle smaken te laten werken
bakken in verhit ganzevet, uitlekken
eieren koken 8, verfrissen, pellen en in vier delen
wortel, ui, prei en selder aanbakken in boter; in aarden fait-tout schikken met de konijnen, versnipperd spek, olijven en de eieren toevoegen
flink napperen met braadjus en witte wijn
de fait-tout bedekken met bladerdeeg en 25 bakken in een voorverwarmde oven van 200°
aan tafel het bladerdeeg lossnijden, in parten versnijden en samen met het konijn en de aromaten serveren |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|