|
|
|
Gekarameliseerde nectarine met citroensorbet en je |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
sap van 4 citroenen
2 lepels suiker siroop
2 lepels geklopt eiwit
kleine schil van citroen
4 nectarines
2dl jenever
enkele muntblaadjes
Voor het tulpje:
80 gr poedersuiker,
30 gr meel,
30 gr. amandelen,
30 gr verse boter,
kleine schil van sinaasappel |
|
bereiding: |
|
|
Maak een sorbet met citroensap, geklopt eiwit, siroop en citroenschil.
Draai alles in een sorbetière.
Snijd de nectarine in fijne schijfjes.
Laat met wat suiker erop kleuren onder een snelbrander.
Leg dit mooi in een diep bord.
Leg in het midden het tulpje met de sorbet erin.
Overgiet met de jenever, en werk af met enkele blaadjes munt. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|