laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Gehakt met aardappelpuree en bloemkool
  ingrediënten:
   

  • 30 gram boter
  • paneermeel
  • 1 bloemkool
  • 600 gram varkens- en kalfsgehakt
  • 10 cl melk
  • muskaat
  • peper en zout
  • 600 gram bloemige aardappelen
  bereiding:
    Maak de bloemkool schoon, verdeel ze in roosjes en stoom of kook ze ongeveer 10 minuten in gezouten ziedend water. (Opgelet, ze moet stevig blijven.) Bak het gehakt aan in een pan. Indien het niet is toebereid, voeg dan zout, peper en muskaatnoot toe. Prak het fijn met een vork. Schil en snijd de aardappelen in grove stukken, kook en pureer ze. Bereid met melk en boter een smeu?ge puree en kruid gul met peper, zout en muskaatnoot. Verdeel het vlees over een ovenschotel, bedek met bloemkoolroosjes en puree en zorg ervoor dat de 3 verschillende lagen zich niet vermengen. Bestrooi met paneermeel en enkele klontjes boter. Laat ongeveer 30 minuten bakken in de op 180°C voorverwarmde oven.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats