laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Zeepaling met kruiden
  ingrediënten:
    1 kg zeepaling (in gelijke moten gesneden)
citroensap
zout
1 ui (gesnipperd)
40 g boter
200 g champignons (fijn gehakt)
1 glas droge witte , bv.Muscadet
1/8 l water
1 eetlepel bloem
1/8 l zure room
2 eetlepels gehakte peterselie
citroenpartjes als garnering
  bereiding:
    dep de moten paling droog en besprenkel met citroensap en zout

smelt de boter in een vlakke pan
fruit de ui zachtjes en voeg de champignons erbij en laat even mee fruiten
de vis toevoegen en rondom aanbakken
witte wijn en water erbij en alles aan de kook brengen
zachtjes 15 min stoven met deksel op de pan tot het gaar isen dan de vis uit de pan halen en warm houden
de aangelengde bloem met water door het visvocht roeren en binden
room erbij en kruiden met wat zout

De vismoten op een schaal doen en bestrooien met peterselie en een deel van de saus erover gieten, de rest in een sauskom serveren Garneer de schotel met partjes citroen Geef er een frisse gemengde sla bij
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats