laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Gehaktballetjes in zigeunersaus
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

    500 g kippengehakt
    peper
    zout
    2 uien
    1 teentje knoflook
    1 groene paprika
    1 theelepel sambal
    2dl tomatenketchup
    3 eetlepels koffieroom
    peper
    zout
    boter
  bereiding:
    Meng het gehakt met wat peper en zout en draai hier balletjes van ter grootte van een walnoot. Maak de uien schoon en snipper deze. Pel het knoflookteentje en pers hem uit. Maak de paprika schoon en snijd hem in kleine reepjes. Verhit wat boter in een pan en bak hierin de gehaktballetjes mooi bruin. Voeg dan de uien en knoflook toe en bak deze even mee. Doe dan de paprika erbij en bak ook deze even mee. Voeg dan de tomatenketchup, sambal, peper en zout toe. Zet de hittebron laag en laat het gerecht 10 minuten zachtjes stoven. Voeg dan de koffieroom toe. Lekker met frietjes en sla.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats