laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Bisschopscake
  ingrediënten:
    3 eieren bloem
150 gram zelfrijzend bakmeel
30 gram sukade
30 gram gepelde amandelen
30 gram gepelde pistachenootjes
30 gram gekonfijte dadels zonder pit
30 gram rozijnen
150 gram suiker
zakje vanillesuiker
mespunt zout
boter om in te vetten
poedersuiker
  bereiding:
    Splits de eieren en roer de dooiers met de suiker, vanillesuiker en zout romig en wit schuimend. Zeef het bakmeel erboven en schep het erdoor. Snipper de sukade, hak de amandelen en laat de pistachenootjes heel. Snijd de dadels in stukjes, was eventueel de rozijnen en voeg alle genoemde ingredienten samen met een klein beetje bloem door het deeg. Klop de eiwitten stijf en spatel deze door het deeg. Beboter een cakevorm en bestuif deze me bloem. Schep het beslag in de vorm. Zet de cakevorm in een voorverwarmde oven van 175°C. Bak de cake in 60 - 75 minuten gaar. De cake is gaar als deze van de randen van de vorm loslaat. Bestuif de cake met poedersuiker.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats