Gegrilde beenham met koffieglazuur |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
1 beenham naturel (ca. 800gr)
25 gr. boter
100 ml. honing
100 ml. espressokoffie of extra sterke koffie
1/2 theel. kaneelpoeder
2 eetl. bruine bastardsuiker |
|
bereiding: |
|
|
Braad de beenham in de boter licht aan en laat met deksel 25-30 minuten zachtjes smoren. Keer het vlees regelmatig.
Verwarm de koffie, honing, kaneelpoeder en bastardsuiker tot een siroop.
Leg de beenham in een braadslee of ovenschaal. Strijk het koffieglazuur over het vlees. Verwarm de grill en zet de beenham hieronder. Zorg voor voldoende afstand zodat het vlees niet te donker wordt. Keer de ham af en toe om en bestrijk het vlees regelmatig met het koffieglazuur.
Lekker met gebakken krieltjes en een groene salade.
Tip:
vervang de kaneelpoeder eens door koekkruiden. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|