Roergebakken gamba's met tomaat en bleekselder |
|
ingrediënten: |
|
|
- 14 gamba's
- 1 rode peper
- 1 rode ui
- 2 tenen knoflook
- 1 flinke stengel bleekselder
- 3 tomaten
- 2 eetlepels olie
- 1 theelepel gemalen koriander (ketoembar)
- 1 mespunt gemalen komijn (djinten)
- zout, peper
- 2 eetlepels fijngehakte peterselie
|
|
bereiding: |
|
|
Verwijder de zaadjes uit de peper en snijd de peper in reepjes. Snijd de rode ui
in dunne partjes.
Hak de knoflook fijn. Schil de bleekselderij met een dunschiller en snijd de
stengel in reepjes.
Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd de tomaten in blokjes. Pel de
gamba's. Verhit de
olie in een wok en fruit de ui, rode peper, knoflook en bleekselderij zachtjes
in ca. 3-4 minuten
bijna gaar. Bak de gamba's ca. 1 minuut zachtjes mee. Voeg de tomaatblokjes met
de koriander en
komijn toe en laat het geheel nog ca. 2-3 minuten zachtjes pruttelen. Voeg
peterselie en zout en
peper naar smaak toe. Lekker met rijst. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|