laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Roergebakken gamba's met tomaat en bleekselder
  ingrediënten:
   

  • 14 gamba's
  • 1 rode peper
  • 1 rode ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 flinke stengel bleekselder
  • 3 tomaten
  • 2 eetlepels olie
  • 1 theelepel gemalen koriander (ketoembar)
  • 1 mespunt gemalen komijn (djinten)
  • zout, peper
  • 2 eetlepels fijngehakte peterselie
  bereiding:
    Verwijder de zaadjes uit de peper en snijd de peper in reepjes. Snijd de rode ui
in dunne partjes.
Hak de knoflook fijn. Schil de bleekselderij met een dunschiller en snijd de
stengel in reepjes.
Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd de tomaten in blokjes. Pel de
gamba's. Verhit de
olie in een wok en fruit de ui, rode peper, knoflook en bleekselderij zachtjes
in ca. 3-4 minuten
bijna gaar. Bak de gamba's ca. 1 minuut zachtjes mee. Voeg de tomaatblokjes met
de koriander en
komijn toe en laat het geheel nog ca. 2-3 minuten zachtjes pruttelen. Voeg
peterselie en zout en
peper naar smaak toe. Lekker met rijst.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats