laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Fondant met chocolade
  ingrediënten:
    Voor 6 tot 8 personen:

500 gr bittere fondantchocolade
500 gr boter
400 gr fijne kristalsuiker
9 eieren
50 gr bloem
  bereiding:
    De chocolade in stukjes breken en in een pan au bain-marie of in een slakom in de magnetron laten smelten. De boter apart laten smelten en dan beide ingrediënten mengen. In een kom suiker en bloem mengen en dan, al kloppend, de eieren één voor één toevoegen tot u een mooi glad deeg bekomt.
De oven op 170°C voorverwarmen. De twee bereidingen bij elkaar voegen en met een houten lepel omroeren tot een homogene massa. Ze in een cakevorm van 20 cm lang en 10 cm hoog gieten. De bakvorm in een bain-marie zetten en gedurende 1u30 laten bakken.
De bakvorm uit de oven halen en laten afkoelen, hem daarna nog gedurende 3 uur in de koelkast zetten.
De vorm even in heet water houden om de fondant eruit te halen en die vervolgens op een cakeschotel plaatsen.
Hem in dunne plakjes van een halve centimeter snijden.
Op elk bord een plakje leggen en opdienen met Engelse room met vanille of koffie of lichtjes geparfumeerd met kardemom.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats