|
|
De chocolade in stukjes breken en in een pan au bain-marie of in een slakom in de magnetron laten smelten. De boter apart laten smelten en dan beide ingrediënten mengen. In een kom suiker en bloem mengen en dan, al kloppend, de eieren één voor één toevoegen tot u een mooi glad deeg bekomt.
De oven op 170°C voorverwarmen. De twee bereidingen bij elkaar voegen en met een houten lepel omroeren tot een homogene massa. Ze in een cakevorm van 20 cm lang en 10 cm hoog gieten. De bakvorm in een bain-marie zetten en gedurende 1u30 laten bakken.
De bakvorm uit de oven halen en laten afkoelen, hem daarna nog gedurende 3 uur in de koelkast zetten.
De vorm even in heet water houden om de fondant eruit te halen en die vervolgens op een cakeschotel plaatsen.
Hem in dunne plakjes van een halve centimeter snijden.
Op elk bord een plakje leggen en opdienen met Engelse room met vanille of koffie of lichtjes geparfumeerd met kardemom. |