laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Chocolade rollade
  ingrediënten:
    150 g Côte d’Or Dessert chocolade
(6 stukjes van 25 g)
4 eieren
100 g suiker
100 g zelfrijzende bloem

Meringue:
3 eiwitten
60 g poedersuiker

Als decoratie:
poedersuiker
  bereiding:
    Laat de chocolade au bain-marie smelten.

Klop de eieren met de suiker op tot een romig mengsel.

Meng de gesmolten chocolade met het eiermengsel en de bloem.

Rol het deeg uit op een beboterde bakplaat met een dikte van ongeveer 1,5 cm diep.

Bak het 15 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.

Leg het deeg op een vochtige handdoek en rol het netjes op. Laat het afkoelen.

Klop voor de meringue de eiwitten stijf en voeg er beetje bij beetje de suiker aan toe. Zo verkrijgt u een stevige, glanzende massa. Verdeel de meringue over , een met bakpapier beklede ovenplaat , met een dikte van ongeveer 1,5 cm. Bak de meringue 15 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.

Ontrol het chocoladedeeg. Leg de meringue op het deeg en haal het bakpapier er vanaf. Rol het geheel opnieuw op met behulp van de handdoek. Laat het ongeveer 10 minuten rusten en verwijder dan de handdoek. Snij de uiteinden eraf en versier de rollade met poedersuiker.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats