|
|
|
B'stilla kip |
|
ingrediënten: |
|
|
2 kippen in stukken gesneden/ je kan ook ook gesneden kip kopen
6 uien gesnipperd
8 takjes peterselie, fijngehakt
3 eetlepels olie
1/2 envelope saffraan
5 takjes koriander,fijngehakt
zout en peper
1 theelepel gemberpoeder
1/2 theelepel kaneel
1 theelepel nootmuskaat
1 a 2 theelepel suiker
150 g grofgemalen geroosterde amandelen
1 pak filodeeg/ bladerdeeg
200g boter, gesmolten
4 eieren, geklopt |
|
bereiding: |
|
|
Bak de kippen aan in de olie met de saffraan, zout, peper, uien, peterselie,koriander,gemberpoeder, nootmuskaat, en kaneel in een pan. Giet er water bij tot de kip onderstaat en kook haar in circa 1 uur gaar. Schep de kip uit de pan in een schaal en laat het afkoelen. Voeg suiker aan de bouillon toe. De eieren onder voortdurend roeren geleidelijk aan door de bouillon mengen en 5 min zachtjes door laten koken totdat de saus ingedikt is. Laat de mengsel geheel afkoelen. Haal het kippevlees van de botten en de vel en snijd dit in hele kleine blokjes. Oven op 190c voorverwarmen. VOor het bakken een ronde bakblik met een doorsnede van ongeveer 30cm doorsnede. Bakblik met boter heel licht invetten. Vel deeg/bladerdeeg in de bakblik leggen en opnieuw met gesmolten boter bestrijken. De deegvellen zodaning rangschikken dat er een deel over de rand van de bakblik hangt. Herhalen met nog eens 6 vellen. Hierover heen de amandelen bestrooien en eimengsel en kip erover spreiden. De overhangende vellen naar binnen klappen. Hier overheen opnieuw 4 vellen deeg inleggen die over de rand hangen. HEt geheel optillen en de overhangende randen naar beneden toe omvouwen. Bestrijk de b'stilla met boter en bak de B'stilla goudbruin en knapperig in ongeveer 30 min.
bestrooi de b'stilla met poedersuiker, kaneel en stukjes gemalen notenof amandelen die je overhebt. en warm serveren |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|