|
|
|
Roergebakken tijgergarnalen met broccoli, look en |
|
ingrediënten: |
|
|
- 20 gepelde tijgergarnalen / cocktailgarnalen met staart
- 600 g broccoliroosjes
- zout
- 100 g geschrapte worteltjes
- 1 bosje lente-uitjes
- 1 kleine citroen
- 4 teentjes knoflook
- klein stukje rode peper van ?2 cm
- 4 eetlepels slaolie
- 1/2 eetlepel verse of gedroogde marjolein
|
|
bereiding: |
|
|
Kook de broccoliroosjes in ruim kokend water met een snufje zout beetgaar (ca. 5
minuten,
afhankelijk van de grootte van de roosjes). Afgieten en laten uitlekken.
Snijd de lente-uitjes in stukjes en de worteltjes in dunne schuine plakjes.
Snijd van de citroen vier dunne plakje en pers de rest van de citroen uit.
Pel de teentjes knoflook en hak ze met de rode peper fijn.
Verhit de olie in een ruime wok of braadpan en roerbak hierin, als de olie
begint te dampen, het
knoflookmengsel 2 minuten.
Voeg de marjolein, de garnalen, lente-uitjes en de wortelschijfjes toe en
roerbak ze op een hoog
vuur 3 minuten.
Schep de warme broccoliroosjes erdoor. Besprenkel het geheel met citroensap.
Garneer met plakjes citroen en serveer het gerecht direct, vanuit de wok.
Lekker met gekookte basmatirijst of pasta. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|